RT Myriad - шаблон joomla Joomla
  • hotel-n-beograd-grad-sobe-apartmani-restoran-001
  • hotel-n-beograd-grad-sobe-apartmani-restoran-002
  • hotel-n-beograd-grad-sobe-apartmani-restoran-003
  • hotel-n-beograd-grad-sobe-apartmani-restoran-004
  • hotel-n-beograd-grad-sobe-apartmani-restoran-005
  • hotel-n-beograd-grad-sobe-apartmani-restoran-006

Beograd je jedan od najstarijih gradova Evrope i grad burne istorije, duge preko 7000 godina. O tome svedoče brojne iskopine od neolita (praistorijska Vinča) do današnjih dana. Beograd je vekovima prestonica Srbije. Slovensko ime - "Beograd", prvi put se spominje 16. aprila 878. godine, u pismu Pape Jovana VIII bugarskom knezu Borisu - Mihailu: "...Kao retko gde u svetu gost je u Beogradu svetinja. Njemu se uvek nudi najbolje i najlepše što grad ima da pruži. Vaše je da samo jednom dođete, a posle toga ćete mu se uvek vraćati."

Beograd svojim gostima pruža mnogobrojne kulturno istorijske znamenitosti, sportske i kulturne događaje i buran noćni život. Treba videti Kalemegdansku tvrđavu, srednjevekovnu Nebojšinu kulu, Sabornu crkvu, konak kneza Miloša, konak kneginje Ljubice, hram Svetog Save - jedan od najvećih u ovom delu Evrope, Knez Mihajlovu ulicu i drugo. Preporučujemo Vam da posetite beogradske galerije, muzeje, pozorišta, Operu ili neku košarkašku, odbojkašku ili vaterpolo utakmicu.

Nezaboravan provod i uživanje u nacionalnim specijalitetima i svakakvim kulinarskim đakonijama, uz dobru muziku koja budi emocije, nude Vam mnogobrojni restorani u centru grada, na brodovima i splavovima na obalama Dunava i Save, u boemskoj četvrti - Skadarliji i na beogradskom moru - Adi Ciganliji, kao i u mnogobrojnim kafićima, džez i noćnim klubovima i diskotekama.

U Beogradu se svake godine organizuje na desetine internacionalnih festivala i sportskih manifestacija, od kojih su najpoznatiji:

Turistička organizacija Beograda

Dobrodošli u Beograd!